Sposób przygotowania

Kalarepy obieramy, ścinamy lekko górę oraz delikatnie dół (tak aby prosto stały), za pomocą noża i łyżki wydrążamy wnętrze kalarepek. Paprykę, cebulę oraz miąższ wyjęty z 3 kalarep kroimy w kostkę, a następnie przesmażamy na patelni z dodatkiem margaryny, soli pieprzu. Kiedy warzywa się lekko zrumienią dodajemy mięso i smażymy jeszcze 5 minut. Kiedy farsz przestygnie, to wbijamy do niego jajko, dokładnie mieszamy, doprawiamy i nakładamy do kalarepek. Do naczynia żaroodpornego wlewamy wodę i wrzucamy kostki rosołowe, układamy kalarepy i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temp. 180*

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !