Sposób przygotowania

Schab opłucz, osusz, pokrój na kotlety. Oprósz solą i pieprzem oraz dość obficie mąką, usmaż z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Mięso odłóż na talerzyk. Na tym samym oleju podsmaż pociętą w kostkę cebulę. W garnku w niewielkiej ilości wrzątku rozpuść kostkę rosołowa, dodaj liść i ziele. Włóż mięso oraz podsmażona cebulę, duś pod przykryciem na niewielkim ogniu, aż kotlety będą miękkie. Dodaj osączony groszek i kukurydzę. Podduś razem ok 5 min. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz śmietanę rozmieszaną z 2 łyżkami mąki. Przypraw do smaku sola i pieprzem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mi by smakował :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny tez sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !