Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z kapustą i grzybami
2grzyby ugotować,odcedzić,wodę po nich odstawić na sos
3 kapustę kiszoną ugotować do miękkości.
4 kapustę i grzyby pokroić dodać pokrojoną w kostkę cebulę
i wszystko podsmażyć dodając sól i pieprz do smaku
5 schab pokroić i roztłuć na cienkie kotlety,przyprawić solą i pieprzem.
6 nakładać farsz na mięso i zwijać roladki,przypiąć każdą wykałaczką żeby się nie rozwaliły.
7 ułożyć ciasno roladki w naczyniu żaroodpornym i piec ok.godziny.
8 po wyjęciu ostudzić wyjąć wykałaczki i poprzekrajać roladki na połówki
9 wodę po grzybach gotujemy z kmostką rosołową może być drobiowa lub wołowa,dodać sól i pieprz do smaku i zagęścić mąką.
10 roladki ułożyć na talerzu polać sosem grzybowym.
11 podawać na ciepło z pieczywem lub ziemniakami.
SMACZNEGO