Sposób przygotowania

1. Szczaw przebierz, opłucz i drobno pokrój. W garnku zagotuj bulion. Wrzuc do niego szczaw, gotuj 2 min. Zdejmij z ognia, odstaw do wystudzenia. Jajka ugotuj na twardo. Odcedż, obierz i pokrój na cząstki.
2. Dymki posiekaj. ogórki umyj, odetnij kilka plasterków, a reszte pokrój w kostkę. Do zimnego bulionu ze szczawiem wsyp dymkę i ogórki. wlej kefir i wymieszaj. przypraw solą. Zupę mocno schłodź. gotowy chłodnik rozlej do talerzy. do każdej porcji włóż cząstki jajek i plasterki ogórka. Posyp pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    Ze szczawiu nie robiłam jeszcze chłodnika, czas najwyższy !
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !