Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
ziemniaki 5 szt
groszek konserwowy 1/2 szklanki
cebula 2 szt
olej 4 łyżki
woda
sól
papryka mielona
natka pietruszki
tłuszcz do formy
fasola szparagowa 1 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina z papryką

Mięso kroimy w małą kostkę i obsmażamy je na gorącym oleju,dodajemy posiekaną cebulę solimy i przyprawiamy papryką mieloną,podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem ok 30 min,gdy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojoną w paski paprykę,fasolkę groszek oraz ziemniaki pokrojone w grubą kostkę,troszkę solimy i wlewamy 1/2 szklanki przegotowanej wody.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 45 min.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 26.07.2012 21:33
lubię taką
Adamorek 19.10.2011 17:05
dobre mięsko
Adamorek 19.10.2011 17:05
dobre mięsko
dorotka0000025 20.09.2011 14:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak