Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem przesiewamy, dodajemy żółtka, jajo, śmietanę i sól. Wszystkie składniki siekamy, na koniec wyrabiamy rękoma i wkładamy do lodówki. Grzyby moczymy co najmniej 2 godziny po czym gotujemy do miękkości w wodzie. Odcedzamy. W wodzie po grzybach moczymy bułkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Grzyby i odciśniętą bułkę mielimy i dodajemy cebule, bułkę tartą i przyprawy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na grubość pół cm. Z nadzienia formujemy wałek i nakładamy na ciasto. Zwijamy ciasto z nadzieniem, spłaszczamy i kroimy w prostokąty. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i smażymy na blasze około 20 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !