Sposób przygotowania

1. Schab umyć, pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, rozbić tłuczkiem. Następnie oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką oraz posmarować musztardą.
2. Ogórki, cebule, boczek i skórki od chleba pokroić w kostkę, po czym wyłożyć odrobinę każdego z wymienionych produktów na rozbite w plastry mięsa i zwinąć w roladki.
3. Roladki uformować posmarowanymi olejem dłońmi, po czym smażyć z każdej strony na złoty kolor na odrobinie oleju.
4. Przełożyć do garnka, dolać tyle wody, aby mięso nie wystawało, a następnie gotować ok 35 min do miękkości. Zrazy podawać z ziemniakami oraz czerwoną kapustą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !