Sposób przygotowania

1. Botwinę umyj, drobno pokrój. Włóż do rondla, zalej niewielka ilością wody. Duś do miękkości na małym ogniu. Ostudź.
2. Ogórki małosolne i ogórek zielony pokrój w małą kostkę. rzodkiewki oczyść, zetrzyj na tarce. Koperek i szczypiorek umyj, posiekaj.
3. Do ostudzonej botwiny wlej śmietanę, kefir i maślankę, wymieszaj. Dodaj koperek, szczypiorek, rzodkiewki i ogórki. Przypraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Wstaw do lodówki na co najmniej 2-3 godz. Chłodnik ponownie przypraw do smaku. przelej do miseczek, dodaj pokrojone na ćwiartki jajko. Możesz posypać również posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !