Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić, a następnie ponacinać tworząc w głębi otwory (wyglądające jak kieszenie). Następnie tak ponacinane udka natrzeć solą oraz papryką (w zależności od uznania może to być słodka lub ostra papryka). Śliwki drobno posiekać, a następnie wraz z porozdrabnianymi orzechami wymieszać ze śmietaną i serem. Tak przygotowanym farszem napełnić wycięte otwory w udkach. Pomidorki odsączyć z zalewy. Seler dokładnie opłukać i oczyścić. Następnie pokroić na kawałeczki. Ryż wypłukać i wycisnąć z wody, a następnie wymieszać z polową selera i pomidorami. Doprawić solą wedle uznania. Przygotować naczynie do pieczenia, dno dokładnie wysmarować tłuszczem. następnie ułożyć na nim ryż z warzywami, a na nich nadziane filety. Całość zalać połową potrzebnego rosołu drobiowego z bulionu wymieszanego z sokiem z pomidorów. Tak przygotowane danie piec w rozgrzanym do 210 stopni piekarniku przez około 45 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia mięso zalać pozostałym bulionem i posypać pozostałym selerem (resztkami).

Smacznego ;)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wykwintne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musza byc smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    piersi ze śliwkami jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz18

    super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !