Sposób przygotowania

1. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z mięsem mielonym. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wraz z jajkami dodać do masy mięsnej. Wsypać bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem.
2. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na oleju i dodać do masy mięsnej. Następnie mokrymi dłońmi formować okrągłe kotleciki i smażyć na złoty kolor na patelni z rozgrzanym olejem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    też często dodaję czosnek do mielonego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię mielone ale za czosnkiem nie przepadam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !