Sposób przygotowania

Zrobić pastę z oleju, papryki, curry, pieprzu , przyprawy do grilla , sosu sojowego, majeranku . Natrzeć mięso ze wszystkich stron i zostawić w zakrytym pojemniku na 12 godzin w lodówce .
Garnek moczyć w wodzie przez 15 minut .
Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć na nim mięso na rumiano ze wszystkich stron .Mięso zdjąć , a na patelnię wlać wodę i zagotować .
Cebule pokroić w piórka .
W Garnku ułożyć mięso , obsypać cebulą , dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec , śliwki , wlać wodę z patelni.
Zamknąć szczelnie Garnek .Wstawić do zimnego piekarnika . Nastawić na 100 stopni .Po osiągnięciu tej temperatury zwiększyć ją na 230 stopni. Piec 2 godziny .
Wystawić garnek z piekarnika . Wyjąć mięso . Zlać sos i przetrzeć przez sito lub zmiksować blenderem .Można dodać śmietany wg upodobania.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jak ja lubię takie mięsko......
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Mięso wygląda apetycznie, a sos- na pewno muszę kiedyś taki zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !