Sposób przygotowania

Mięso z koguta porcjujemy i gotujemy na nim tradycyjny rosól. Buraczki do obiadu przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/149549/buraczki-z-chrzanem.html
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, cebule pokrojoną w kostkę smażymy na margarynie z dodatkiem soli i pieprzu. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzamy i mieszamy z cebulą, układamy na talerz razem z ciepłymi buraczkami, Wyjmujemy cieple i miękkie mięso z rosołu

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię obiadki z dodatkiem buraczków:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    koguta jadłem ostatni raz bardzo dawno
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    tylko skąd wziąć tego koguta :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !