Sposób przygotowania

1. Ogórki umyj, pokrój w cienkie plasterki. Ułóż na desce, posyp solą i poczekaj, aż puszczą sok. Osusz je papierowym ręcznikiem.
2. Łososia pokrój ostrym nożem w cienkie plastry. Cytrynę sparz wrzątkiem, dokładnie wyszoruj. Również pokrój w plasterki.
3. Obierz i opłucz cebulę cukrowa, pokrój ja w cienkie krążki, ułóż na sicie i przelej wrzątkiem, aby miała łagodny smak. Umyj, osusz papierowym ręcznikiem a następnie drobno posiekaj koperek.
4. Na 4 osobnych talerzykach układaj na przemian plasterki łososia, ogórków i cytryny oraz krążki cebuli. Każda warstwę oprósz pieprzem i posiekanym koperkiem. Skrop oliwą. Przed podaniem udekoruj koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    lubię łososia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !