Sposób przygotowania

Małe flądry (to ważne bo duże nie są tak smaczne)oporządzić - rozciąć brzuch - wyjąc wnętrzności, poobcinać łebki (od góry zaraz za głową do dołu tak żeby została płetwa grzbietowa - tak żeby usunąć naprawdę samą głowę). Rybki nacieramy solą i pozostawiamy na przynajmniej 30 minut.
W tym czasie rozpalamy grill. Ryby smarujemy z obydwu stron olejem.
Grillujemy zaczynając od strony ciemnej – ok. 10 - 15 min (ale tak żeby nie spalić), następnie przewracamy na stronę jasną i grillujemy ok. 3 - 5 min (krócej bo ta strona jest delikatniejsza).
Można oczywiście doprawić do smaku wedle upodobań. Grillujemy aż nie poodcinane płetwy zrobią się na chipsy - można zjeść tez płetwy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Nie wiem dlaczego skopiowałaś i dodałaś moje zdjęcie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    To trzecie zdjęcie wyraźne to jest moje, skopiowałaś właśnie to zdjęcie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Obydwa zdjęcia są moje koleżanko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !