Sposób przygotowania

Chlebek tostowy lekko podpiec w tosterze (kilka sekund) lub podsmażyć na rozgrzanym oleju /margarynie na patelni.
Do mleka dodać jaja, śmietanę i wino. Całość lekko roztrzepać. Dodać przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek, sól i pieprz.
Pomidory obrać i pokroić w średniej grubości plasterki. Ser również pokroić w plasterki.
Formę do pieczenia wysmarować masłem, a następnie układać w niej warstwami tosty, pomidory i ser (powinny nachodzić na siebie jak dachówki na dachu). Całość zalać wcześniej przygotowanym sosem. Przygotowaną zapiekankę wstawić do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika, a następnie zapiekać przez około 20 minut.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Joanna132

    bardzo ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje klimaty
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !