Sposób przygotowania

Pokrzywę oczyszczamy i myjemy. Zalewamy 1 litrem zimnej wody i gotujemy przez 10 minut na dużym ogniu oraz kolejne 10 minut na umiarkowanym ogniu. Odcedzamy pokrzywę i ją ścieramy mieszając tylko w jednym kierunku. Wrzucamy pokrzywę z powrotem do wywaru i solimy. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości letniej wody i ją dorzucamy do czorby.W oddzielnym naczyniu podsmażamy w oleju drobno posiekaną cebulę,wrzucamy ją do czorby i gotujemy wszystko 5min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Zaciekawiło mnie czemu trzeba ucierać pokrzywę w jednym kierunku . Robię zupę pokrzywową ale raczej kroję pokrzywę tak jak szczaw czy szpinak . Ten to taki bardzo oszczędny przepis .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    tak owszem oszczędny,ale każdy robi po swojemu:),następnym razem zrobię podobnie jak pani

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !