Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy mleko i cukier i miksujemy, następnie dodajemy żółtka i miksujemy ponownie. Białka jaj ubijamy ze szczyptą soli na puszystą, sztywną masę. Dodajemy do ciasta naleśnikowego i delikatnie mieszamy, aby połączyły się z ciastem. Porcje ciasta smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ile naleśniczków :) pyszne
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    dobre zapewne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    są świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    najlepsze :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    uwielbiam na słodko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !