Sposób przygotowania

Szynkę kroimy w drobną kostkę a ciecierzycę odsączamy.W rondlu stapiamy masło,podsmażamy szynkę dodajemy ciecierzycę i dusimy na małym ogniu 10 min,doprawiamy solą i pieprzem.Żółtka mieszamy ze śmietaną solą i pieprzem.W dużej ilości osolonej wody z oliwą gotujemy makaron na półmiękko odcedzamy i mieszamy z 10 dkg żółtego sera,śmietaną i połową mieszanki szynki i ciecierzycy.Do okrągłej formy z kominkiem wkładamy przygotowany makaron i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 25 min.Następnie wyciągamy komin a w powstały otwór wkładamy resztę szynki z ciecierzycą i wsypujemy pozostały ser.Jeszcze przez chwilę trzymamy w nagrzanym piekarniku.Podajemy z zieloną sałatą lub surówkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !