Sposób przygotowania

Mięso umyć. Czosnek obrać, opłukać, posiekać, rozetrzeć z solą. Przygotowaną masą natrzeć mięso królika, rozprowadzając równomiernie po całej powierzchni. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć w misce, przykryć. Pozostawić w lodówce na kilka godzin. Zagotować wodę z dodatkiem soli, liściem laurowym i zmiażdżonego ziela angielskiego. Do wrzątku włożyć mięso królika i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa dodać do gotującego się mięsa po ok. 30 minutach. Ugotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć na półmisek, obłożyć ugotowanymi warzywami, oprószyć pieprzem, posypać pietruszką. SMACZNEGO!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !