Sposób przygotowania

Umytą i podzieloną na części kapustę poszatkować, włożyć do rondla. Oczyścić i umyć marchewkę i pietruszkę, pokroić w plasterki, razem z dwoma łyżkami oliwy dodać do kapusty i dusić do miękkości. Cebulę posiekać w drobną kostkę i usmażyć na łyżce oleju, przełożyć do rondla, dolać pół szklanki bulionu i jeszcze przez chwilę wszystko razem dusić.

Następnie doprawić solą, pieprzem kajeńskim i świeżo mielonym pieprzem do smaku.

Śmietanę wymieszać z łyżką mąki, dolać pół szklanki gorącego buliony, dokładnie wymieszać i wlać do rondla z kapustą. Wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać posiekany koperek i majeranek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    do tego młode ziemniaczki i mamy pyszny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna taka kapustka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię taką i to bardzo.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobre bo sycace
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszna zwłaszcza młoda
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajny przepis, dobrze przyprawiona kapusta
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dziękuję i polecam.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z koperkiem jest najsmaczniejsza
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie też koperek jest obowiązkowy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !