Sposób przygotowania

piersi kurczaka opłukujemy i gotujemy w osolonym wrzątku przez ok. 15 min, odsączamy,studzimy, kroimy w plastry, oprószamy pieprzem i ziołami prowansalskimi i skrapiamy łyżką oliwy.Odstawiamy na 15 min. Rukolę opłukujemy i osuszamy. Pomarańczę obieramy,dzielimy na cząstki, oczyszczamy z białej skórki. Sałatę opłukujemy i osuszamy. Na talerzu układamy rukolę, na niej plastry kurczaka ,porwane liście sałaty i kawałki pomarańczy. Skrapiamy octem balsamicznym i pozostałą oliwą. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Dominika30

    naprawdę bardzo ciekawe połączenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie połączenia..
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !