Sposób przygotowania

Boczek umyć, odciąć skórę. Cebulę pokroić w piórka. Wszystkie składniki marynaty wymieszać w misce. Natrzeć nią mięso, obłożyć cebulą dokoła. Przykryć i schować do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie włożyć mięso razem z cebulą do siatki pieczeniowej (jeżeli nie jest to w miarę zwarty kawałek boczku) i zamknąć w rękawie do pieczenia (razem z całą marynatą z miski). Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 240stopni na ok 10-15min. Następnie zmniejszyć temp. do 170 stopni i piec jeszcze jakieś 35min. Pod koniec odchylić rękaw, by się lekko zarumieniło. Po wyjęciu pozostawić w sosie przez kilka min przed pokrojeniem, by nie wyschło.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !