Sposób przygotowania

1. Cebule obierz. Włóż do garnka z osoloną wodą, gotuj 15 min. Dodaj obrany czosnek, gotuj jeszcze 5 min. Cebule ostudź. Zetnij wierzchy, wydrąż, pozostawiając dość grube ścianki.
2. Pieczarki oczyść, posiekaj. Boczek drobno pokrój. Miąższ z cebuli posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek. dodaj pieczarki, usmaż. Dodaj miąższ cebuli i obgotowany czosnek. Połącz, ostudź. dodaj kukurydzę, przypraw.
3. Cebule napełnij farszem, posyp startym serem, przykryj odciętym wierzchem. Ułóż w natłuszczonej formie, piecz 20-25 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna cebula

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !