Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie. Wołowinę i wieprzowinę pokroić na kawałki i zemleć w maszynce razem z odciśniętą bułką oraz cebulą. Pieczarki drobno posiekać. Do masy mięsnej wbić jajka. Wymieszać i wyrobić na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Formować placki. Na każdym ułożyć oczyszczony ząbek czosnku. Formować pulpety. 2 posiekane ząbki czosnku i łyżeczkę mąki zrumienić na łyżce oleju. Wlać wodę, wrzucić kostkę rosołową, doprawić solą i pieprzem. Dusić 30 minut, posypać posiekana natką i melisą. Na patelni rozgrzać olej, pulpety obtaczać w mące i smażyć. Przed podaniem polać sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !