Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Kaszankę obieramy z błony i kroimy w małą kostkę. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler i por obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka i zalewamy wodą ok. 1,5 l.Dodajemy kaszankę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i roztartym majerankiem. Gotujemy ok. 15 min. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Następnie wsypujemy mąkę i smażymy aż się zrumieni. Dodajemy do zupy. Dokładnie mieszamy i chwilkę gotujemy.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !