Sposób przygotowania

Sałatę i liście pekinki oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy i rozrywamy na mniejsze kawałki.Od listków szpinaku odrywamy ogonki.Ogórek myjemy i wraz ze skórką kroimy na plasterki. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki.Bazylię i natkę pietruszki opłukujemy i listki odrywamy od łodyżek. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i mieszamy. Przygotowujemy sos:ser kroimy w kostkę, połowę odkładamy a resztę miksujemy z kremówką, majonezem i jogurtem naturalnym na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku.odłożonym serem posypujemy sałatkę a następnie polewamy przygotowanym sosem.Delikatnie mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zachęcajęce
  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawe, warto spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    też mi się ten pomysł podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !