Sposób przygotowania

Maliny przebież, opłucz, osącz. 40 dag owoców wymieszaj z 2 łyżkami cukru i lekko rozgnieć widelcem. Pozostałe maliny zmiksuj z resztą cukru i śmietaną. Sos schowaj do lodówki. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj jajko, obie mąki i szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego wałek o śr. 3 cm. Potnij go na grubsze plasterki. Z każdego kawałka ciasta zrób placuszek. Na środku połóż porcję nadzienia z malin, Zalep, formując kule. Knedle wrzuć na lekko posolony wrzątek i gotuj o. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane knedle ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową. Ułóż na talerzach. Polej schłodzonym sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    muszą być smaczne z tym sosikiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę koniecznie wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosiik

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosiik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !