Sposób przygotowania

1. Buraki zapakować pojedyńczo w folię aluminiową. wstawić do piekarnika i piec w temp. 200 stopni ok. 90 min. Po wyjęciu z piekarnika by=uraki ostudzić, obrać, pokroić w ósemki.
2. Szpinak umyć, sparzyć wrzatkiem i rozłożyć na półmisku razem z oliwkami.
3. Pokrojone buraki podgrzać na patelni z octem balsamicznym i łyżką cukru. Gdy cukier sie rozpuści, dodac oliwę i ciepłe buraki wyłożyć na szpinak.
4. Posypać pokruszoną fetą i uprażonym sezamem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo pyszny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !