Sposób przygotowania

Ryż ugotować . Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso mielone posyp przyprawą , dodaj jajko , ryż , sól i pieprz .Wyrób i odstaw. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści , wykrój głąb , włóż do wrzątku i gotuj zdejmując pomału liście , potem ostudż i odcinaj grube nerwy , na każdym liściu kładż porcję farszu i zwijaj dokładnie , przełóż do natłuszczonego naczynia , polej bulionem połączonym z przecierem i zapiekaj 45 minut w 200 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam gołąbki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    uwielbiam gołąbki w każdym wydaniu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !