Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć wołowinę i mieszając, szybko obsmaż. Zdejmij z patelni, odłóż do wystudzenia. Grzyby oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Kapustę poszatkuj, opłucz, pomidorki umyj, podziel na połówki. Papryki oczyść z pestek i potnij w paseczki.
2. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podduś grzyby. Dodaj kapustę. Smaż minutę. Przełóż do salaterki. Pozostałe przygotowane warzywa wymieszaj z mięsem. Ułóż na kapuście.
3. Cytrynę sparz, wyciśnij z niej sok. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dymki oczyść i razem ze szczypiorkiem posiekaj. Sos sojowy wymieszaj z sokiem z cytryny i cukrem. Dodaj czosnek oraz dymki. Polej sałatkę. Posyp sezamem i rzeżuchą. Dobrze wymieszaj.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !