Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj szczyptę soli. Drożdże dokładnie rozpuść w letnim mleku. Wymieszaj z cukrem i wlej do miseczki z mąką. Wbij jajko. Następnie zagnieć elastyczne ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godz.
2. Kiedy ciasto wyrośnie, ponownie je zagnieć. Odrywaj niewielkie porcje ciasta, rób z nich placuszki. Na każdym połóż po porcji jagód. Zlep brzegi, formując kulki.
3. W dużym, szerokim garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek ostrożnie włóż knedle. Gotuj je pod przykryciem ok 8 min.
4. Gotowe knedle wyjmij łyżką cedzakową, Ułóż na talerzach. Polej stopionym masłem i posyp pokruszonym twarogiem. Przed podaniem knedle lekko oprósz cynamonem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !