Sposób przygotowania

Cukinię (część starta na dużych oczkach tarki, część pokrojona w kostkę) rozgotować, dodać cukier, kwasek cytrynowy, pogotować kilka minut, na koniec dodać sypką galaretkę, zdjąć z ognia. Dżem gotowy!

uwaga: jest to dżem raczej \"na teraz\", ponieważ zamknięty a nawet pasteryzowany w słoikach, może sfermentować z powodu dodanej galaretki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    musi być smaczny,wypróbuję przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis warty wypróbowania
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    taki dżem warto zrobić i mieć kilka słoiczków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja już zrobiłam na całą zime;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !