Sposób przygotowania

Oczyszczoną i poszatkowaną kapustę posól i odstaw na 30minut.Obierz pomidory i pokroj na małe kawałki.Mięso umyj i pokrój w paski.Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zrumień na rozgrzanym oleju.Dodaj mięso.Duś 10minut,a następnie dodaj pomidory i kapustę.Całość skrop sokiem z cytryny,posyp solą i pieprzem.Duś,aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby podlewaj bulionem.Tuż przed końcem duszenia możesz do miesa dodać porwane listki bazylii.Podawaj z pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bym zjadła teraz...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bym zjadła teraz...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !