Sposób przygotowania

Mięso podsmażyć na patelni na tłuszczu, wcześniej podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę, i dodać na końcu do mięsa, doprawić do smaku. Na koniec gotowania mięsa dodać wodę zmieszaną z mąką i mieszając podgotować. Między czasie makaron podgotować ok. 5 minut, powinien być miękki, i przelać zimną wodą aby się nie sklejał. Ser żółty zetrzeć na grubej tarce. W żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem układamy: makaron następnie smarujemy sosem nakładamy mięso i na koniec ser żółty i potem kolejne warstwy aż skończą się składniki, na końcu ma być makaron posypany serem. Gotową lazanie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 30 minut w zależności od piekarnika, czasem wystarczy nawet 15 minut.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !