Sposób przygotowania

Bułkę należy pokroić w cieniutkie kromki (0,5 cm), posypać papryką i pokropić 6 łyżkami oliwy. Następnie kromki ułożyć na natłuszczonej blaszce i podpiec (około 5 min) w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Pomidory należy sparzyć oraz najlepiej zdjąć z nich skórkę. Ogórki i cebulę obrać. Wszystkie warzywa następnie pokroić w kostkę i wymieszać w salaterce.

Ser feta pokroić w kostki (spore).

Ząbki czosnku przecisnąć przez wyciskarkę, a następnie rozetrzeć z oliwą, do tego dodać sok z cytryny, 1-2 łyżki wody oraz drobniutko posiekaną natkę pietruszki i miętę. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem cayenne oraz ewentualnie (dla smakoszy) kminkiem indyjskim.

Tak przygotowanym sosem polać znajdujące się w salaterce warzywa. Następnie dodać kostki sera feta.

Na końcu salaterkę przyozdobić kromkami upieczonej wcześniej bułki oraz ewentualnie drobno pokrojonymi kawałeczkami czuszki.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawy przepis wart wypróbowania
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    Jak zobaczyłam fetę od razu mi się jej zachciało, po przeczytaniu całości ta chęć nie przeszła, przy okazji wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !