Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet soli 50 dag
masło 10 dag
bazylia świeża 1 łyżka
sól
pieprz
sklarowane masło

Przepis i sposób przygotowania na: Sola na maśle

Mało świeże miksujemy z bazylią , jeśli jej nie mamy to możemy zastąpić świeżym koperkiem, i formujemy z rozetki kuleczki i mocno schładzamy . Rybę umyć , wysuszyć , posypać solą pieprzem , sklarowane masło podgrzać w rondelku i włożyć tam rybę potem wyjąć i obtoczyć w bułce tartej i smażymy . Po usmażeniu na każdej porcji położyć kawałek masła bazyliowego i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.05.2012 12:19
apetyczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak