Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokrajać w kostkę o boku ok. 1,5 cm. Cebulę oczyścić i drobno posiekać. Pomidory i paprykę umyć i pokrajać w talarki. Marchew umyć, oskrobać i także pokrajać w plasterki. Seler dokładnie umyć, obrać i pokrajać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na złoty kolor cebulę, dodać mięso i smażyć 10 min. na średnim ogniu. Następnie dodać pomidor, paprykę i marchew, dalej smażyć 10 min. Przełożyć wszystko do garnka, zalać wrzącą wodą (1,5l), dodać seler,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Garnek przykryć i gotować na małym ogniu. Pod koniec gotowanie przyprawić octem do smaku i wsypać nać pietruszki.Podawać na gorąco z bagietką.Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !