Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 1 cm, obsmażyć na złoty kolor. Obsmażone plastry pokroić w paski o grubości około 1 cm, obsączyć z oleju na ręczniku papierowym, odstawić. Cebule i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać kminek, curry sól i pieprz do smaku, dusić przez 2 minuty. Pomidory obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, dodać na patelnię, podlać wodą lub bulionem i dusić przez 7 minut. Do tak przygotowanego sosu dodać mięsne „frytki”, sok z cytryny, migdały, dusić razem jeszcze 5 minut i podawać.Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !