Sposób przygotowania

Mięso połącz z posiekanym pęczkiem pietruszki, roztartym 1 ząbkiem czosnku, pokrojoną w drobną kostkę i przesmażoną na oliwie szalotką. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj wszystkie składniki.
Czerwoną cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie, dodaj papryczkę chili. Po chwili smażenia dodaj pomidory z puszki, skórkę cytrynową, sok z limonki i posiekaną natkę.
Mięsnym farszem napełniaj kwiaty cukinii. Sos przelej do naczynia do zapiekania, ułóż w nim kwiaty cukinii i zapiekaj przez 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawe...szkoda, że nie wiedziałam jak zużyć kwiaty cukinii w zeszłym roku, były piękne duże a nie zawiązywały się z nich owoce, więc sobie bezowocnie przekwitły :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawe...szkoda, że nie wiedziałam jak zużyć kwiaty cukinii w zeszłym roku, były piękne duże a nie zawiązywały się z nich owoce, więc sobie bezowocnie przekwitły :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !