Sposób przygotowania

Indyka umyć , pokroić na kawałki. Zalać 1,5 litra wody. Warzywa obrać , umyć , dodać do mięsa.Gotować mięso , aż będzie miękkie. Doprawić rosół do smaku , solą , pieprzem , przyprawą do zup.Mięso wyłożyć , rosół przecedzić.W gorącym rosole rozpuścić żelatynę. Mięso obrać od kości pokroić drobno.Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w plasterki.Do pojemniczków jednorazowych lub foremek ułożyć po plasterku jajka , następnie mięso , zalać ostudzonym rosołem z żelatyną . Odstawić do lodówki do stężenia.Galaretkę podać na liściach sałaty.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczna taka galareta z indyka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !