Sposób przygotowania

Do ciasta na racuchy dodać rozkruszone drożdże, wodę, sól, olej i mąkę i wyrobić ciasto.
Odstawić do wyrośnięcia.
Na blachę wysmarowaną olejem rozłożyć jeszcze raz wyrobione ciasto i ponownie odczekać, aż wyrośnie.
W międzyczasie podsmażyć cebulę, czosnek i pieczarki.
Dodać odsączoną kukurydzę, pokrojony boczek i kiełbasę.
Doprawić do smaku.
Ser zetrzeć na tarce.
Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i podpiec ciasto 15 minut.
Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika posmarować majonezem zmieszanym z ketchupem.
Na ciasto wyłożyć farsz, posypać startym serem. Piekarnik podgrzać do 200 stopni, wstawić pizzę do piekarnika z zapiekać 15-20 minut.
Pizzę podawać polaną ketchupem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Mniam, musi być pyszna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    bardzo apetycznie wyglada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    mama nam zawsze robiła taką pizzę na grubym cieście, pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha, pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Muszę taką przygotować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Grube ciasto i dużo sera - tak musi być dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !