Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Koperek bardzo drobno posiekać. Do miski wrzucić mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przyprawy i trochę posiekane koperku. Wszystko ze sobą połączyć. Uformować pulpeciki, a następnie każdego obtoczyć w mące. Do garnka wlać tyle wody,aby zakryła pulpeciki,posolić ją, dodać pulpeciki i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W międzyczasie w mleku rozpuścić mąke-2 łyżki. Do garnuszka wlać mleko z mąką i cały czas gotować na małym ogniu, aby sos się zagęścił. Na samym końcu dodać resztę posiekanego koperku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !