Sposób przygotowania

Arkusz ciasta francuskiego przekroić na pół, jedną część posmarować żółtkiem, następnie posypać startym serem. Przykryć drugą częścią ciasta, lekko przycisnąć.

Posmarować ponownie żółtkiem, posypać delikatnie papryką. Pokroić na 10 równych pasków. Każdy pasek skręcić jak spiralę.

Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy. Piec 11 minut w temperaturze 190*C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super, uwielbiam francuskie ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    dawno nie robiłam, pyszne są
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ja też bardzo lubię takie spiralki...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Bardzo dobre, zwłaszcza z jakimś dipem. Idealne danie na piknik lub przyjecie w ogrodzie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super wyglądają;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    oj aż mi ślinka cieknie na sam widok:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Super!!!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pomysłowe
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Prosta, a zarazem niezwykła przekąska.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne do chrupania
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne i bardzo delikatne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis,super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne- często tez sama takie robie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !