Sposób przygotowania

Jajko roztrzepujemy z mlekiem, solą, cukrem waniliowym i olejem. Mieszając dodajemy przesianą mąkę i tyle zimnej wody aby ciasto miało konsystencję gęstej, ale lejącej śmietany. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek. Odstawiamy je na 30 min.. Po tym czasie mieszamy ponownie bardzo dokładnie i ew. dolewamy nieco wody - ciasto odpoczywając gęstnieje bo mąką pęcznieje. Smażymy cienkie naleśniki na teflonowej patelni. Gotowe, ciepłe, smarujemy niezbyt grubo serkiem waniliowym, układamy po trzy, jeden na drugim, zwijamy w rulon i kroimy ukośnie na 4 kawałki. Układamy po kilka kawałków na talerzu i polewamy sosem truskawkowym. Pychota, nie tylko dla dzieci!

Sos przygotować w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/14559/sos-truskawkowy-do-deserow.html

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Wygladają bardzo , ale to bardzo apetycznie! Mniam!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    ma sie ochote sprobowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychotka:P
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    pyszne :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Robiłam podobne pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    To są tak zwane naleśniki Jaś i Małgosia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ten mus truskawkowy kusi niemiłosiernie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !