Sposób przygotowania

Filety rybne myjemy , potem suszymy nacieramy pieprzem i odstawiamy . Zioła posiekać a potem połączyć z pokruszonym serem , i żółtkiem , doprawiamy pieprzem , gałką , rozmarynem suszonymi skórką otartą z pół cytryny . Tak przygotowaną pastą posmaruj filety rybne zwiń je takim sposobem aby wyszły nam roladki , od razu spinamy wykałaczkami i umieszczamy je w naczyniu do zapiekania . W tym czasie robimy sos w rondelku rozpuszczamy masełko wsypujemy mąkę i mieszamy lekko musimy podsmażyć , nadal mieszamy i wlewamy mleko tylko musimy uważać aby nie powstały grudki . Sos gotujemy na małym ogniu do momentu , aby nam trochę zgęstniał, doprawiamy go gałką , solą , pieprzem , sokiem z cytryny oraz cukru tylko szczyptę , następnie zdejmujemy z gazu i wbijamy jajko . Rybę polewamy sosem i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy do 40 minut w 190 st.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakuja mi , robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakuja mi , robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !