Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażana soczewica z marchewką i śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1/5 szkl
marchewka 35 dkg
śmietana 3 łyzki
Koperek suszony Prymat szczypta
jajko 1 szt
sólszczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażana soczewica z marchewką i śmietaną

Soczewicę namaczamy w wodzie na około 2 godziny a następnie gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Wykładamy na patelnię i wybijamy jajko. Dokładnie mieszamy i smażymy do ścięcia się jajka. Posypujemy pieprzem. Marchewkę obieramy, myjemy (jeśli jest duża to kroimy) i gotujemy również w osolonej wodzie. Na talerzu układamy soczewicę z jajkiem, marchewkę i śmietanę. Posypujemy koperkiem suszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 03.07.2011 11:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak