Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy 10 min, odcedzamy, studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Brokuł opłukujemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 min., odcedzamy.Fasolkę szparagową myjemy, usuwamy końce, przecinamy na pół i gotujemy ok. 10 min., odsączamy.Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę obraną i pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy marchew, ziemniaki, fasolkę i odsączoną kukurydzę. Na końcu dodajemy brokuła.Wszystko delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podgrzewamy w zależności od upodobania - jedni wolą warzywa al dente a ja lubię lekko przysmażone.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Zdrowo i smacznie:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie i zdrowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !