Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kapusta kiszona 500 gram
cebula 1 sztuka
pieczareki całe 300 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kucharek uniwersalny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z ciasta francuskiego

kapuste odgotowujemy , pieczarki myjemy, ścieramy na tartce o grubych oczkach. na oleju podsmażamy pokrojoną w kostke cebule dodajemy odcedzoną kapuste i pieczarki. dusimy do miekości, doprawiamy do smaku. farsz studzimy. ciasto wałkujemy, wydłuż układamy farsz i zwijamy w rulon i odcinamy pozostały kawałek. ten rulon tniemy na małe 2 cm kawałki, nakłuwamy widelcem, układamy na blasze i pieczemy na złoty kolor. to samo robimy z pozostałym ciastem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 28.07.2011 21:06
pychotka
Yvonne 24.06.2011 19:23
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak