Sposób przygotowania

Cukinię,cebulę,koperek i szczypiorek zmielić.Dodać masło,resztę ziół i przypraw -dokładnie wymieszać.
Mięso wyrobić z jajkiem,bułką tartą , śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Masę podzielić na równe części. Wilgotnymi rękoma każdą część rozgnieść na placek i,położyć porcję farszu i zwinąć w roladki.Klopsiki dokładnie skleić i panierować w tartej bułce.Włożyć na godzinkę do lodówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekać przez 30 minut .W połowie zapiekania obrócić na drugą stronę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię cukinię i takie klopsy na pewno bedą mi smakowały;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    naprawde ciekawie sie prezentują
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajnie są nadziane te klopsiki :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    cukinia i mieso

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !