Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści przekrój wzdłuż wycinając grubsze nerwy Pozostałe liście pokroić wszerz na cienkie paski W rondlu rozgrzać 1 i 1/2 łyżki margaryny wrzuć kapustę podduś mieszając ok 2 min Przypraw solą i pieprzem Formę żaroodporną wysmaruj resztą margaryny oprósz bułką tartą Ułóż poduszoną kapustę Mleko ubij ze śmietaną i żółtkami Białka ubij na sztywną pianę połącz z masą śmietanowo żółtkową przypraw do smaku stratą gałką muszkatołową solą i pieprzem Masą zalej kapustę na wierzchu ułóż kratkę z pokrojonych w paski plasterków wędliny Piecz 25-30 min w 180st C

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !